0 артикула
BGN
  • EUR
  • BGN
BG

Категории

Вижте всички статии

Стандартни форми семеринги съгласно DIN 3760

Стандартни форми семеринги съгласно DIN 3760

Стандартните конструктивни форми семеринги съгласно DIN 3760, посочени по-долу, са разработени въз основа на дългогодишен производствен опит в бранша, за да могат да отговарят на голям брой изисквания към уплътнителните им качества. Семерингите от стандартни конструктивни форми се изработват с или без прахозащитен ръб, и са подходящи за уплътняване на медии с течна и газообразна консистенция. Съществуват и множество разновидности на основните форми, например с набразден външен диаметър, периферии, с две пружинки за сепариране на две различни работни среди, без пружинки и т.н, които ще разгледаме в по-големи детайли в допълнителна публикация. За момента се фокусираме върху основните и най-широко разпространени типове семеринги, като използваните за целите на визуализацията схеми са на нашия дългогодишен партньор So Giant Industrial Oil Seal, Тайван.  

 

Форма А (103) има каучуков външен диаметър, един уплътнителен ръб и стоманена пружинка. Това е безспорно най-икономичното решение с общо уплътнително приложение. Този модел семеринг позволява монтиране в легло с максимално неравна повърхност и добре се приспособява към изменения в размерите на леглото в резултан на температурни промени. Изключително подходящ е за уплътнение на течности с нисък вискозитет и газове.

 

 

 

Форма AS (104) има същите характеристики като при семеринг тип А, но притежава прахозащитен ръб, който прави уплътнението подходящо за приложение в замърсени условия. Това е една от най-разпространените и с най-широко приложение конструктивни форми.

 

 

 

 

Семеринг тип B (207) се характеризира с метален шлифован външен диаметър, без каучуковото покритие, налично при типове A и AS. Подобно на тип A, има един уплътнителен ръб и стоманена пружинка. Този тип семеринг се прилага там, където е необходимо повишено сцепление. Изисква по-точна обработка на монтажното легло и не може да компенсира евентуално температурно разширение. 

 

 

 

В допълнение към показателите, характерни за форма B, форма BS (210) има и прахозащитен ръб.

 

 

 

 

 

 

Семеринг тип C (303) е с метален шлифован външен диаметър и вътрешна метална капсуловка за по-голяма структурна издръжливост. Има един уплътнителен ръб, няма прахозащитен ръб. Отново, семерингите с метален външен диаметър се препоръчват там, където условията на работа предполагат нуждата от повишено сцепление, изискват по-точна обработка на монтажното гнездо и не могат да компенсират неговото температурно разширение. Семеринги тип C и CS (по-долу) са предпочитани за използване при големи диаметри, за да се избегнат грешки при монтажа.

 

 

 

 

В допълнение към показателите, характерни за форма C, семеринг  CS (304) има и прахозащитен ръб.

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари